Som hereves d’una llarga història de lluita feminista i un recorregut de molts 8 de març. Milions de dones de països de tot del món ocupen els carrers per a reivindicar els seus drets, fer visibles els seus treballs, les seues demandes i recuperar el control sobre els seus cossos.

Des de l’APIV – Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana creiem en la il·lustració com a eina de comunicació i de canvi. Volem aportar les nostres armes de treball per a ajudar a deconstruir les societats heteropatriarcals i masclistes que habitem, alinear-nos amb la lluita feminista i donar suport a les seues pròximes mobilitzacions. Per aquest motiu, plantegem aquesta temàtica per a l’exposició «Nosaltres també», que tindrà lloc en la Fira del Llibre de València de 2019.

Creiem fermament que, a través de la il·lustració, podem generar un imaginari que expresse un discurs alternatiu i interseccional, basant-se en allò no binari i en l’eliminació de qualsevol tipus de violència masclista. També és l’ocasió per a enllaçar-nos amb moviments de resistències, trencar el mur entre ells i nosaltres, les creadores i creadors; col·laborar amb espais que qüestionen les relacions de poder dins del sistema heteropatriarcal, íntimament lligat al capitalisme salvatge.

És per això que la nostra idea és posar les il·lustracions rebudes a la disposició de totes aquelles agrupacions, grups de treball, moviments populars, centres socials, etc. que, entre les seues línies de treball o com a part de la seua activitat, desenvolupen accions relacionades amb aquesta temàtica. Així, les imatges estaran subjectes a llicència Creative Commons, que són llicències de drets d’autor sense ànim de lucre obertes i/o lliures per al seu ús en obres culturals, científiques i educatives (es.creativecommons.org).

D’aquesta manera, aquest imaginari podrà ser difós, no solament per nosaltres, sinó també per companyes, col·lectius i agrupacions que també denuncien i lluiten activament dia a dia contra aquestes violències. La idea és continuar construint, mitjançant la il·lustració, un discurs d’emancipació, de lluita i de rebuig de les violències masclistes.

Imaginem-ho juntes!

Ubicació: Stand IVAJ