Us donem la benvinguda al concurs escolar ‘CAPI. LA FORÇA DE L’EQUIP’. Fira València, a través del SALÓ DEL CÒMIC DE VALÈNCIA i en col·laboració amb l’editorial PANINI, Càtedra del còmic de la Universitat de València i la Conselleria d’Educació, vol potenciar el còmic i la il·lustració com a eina educativa i com a divulgador de valors socials positius.

Objectius:

  • D’una banda, fomentar l’activitat lectora, afavorint l’acostament al fet cultural del còmic, com a lectors i com a creadors.
  • En segon lloc, considerem que el llenguatge del còmic és especialment efectiu per a traslladar missatges a la joventut per la seua combinació d’allò literal i allò gràfic. La potència d’aquesta combinació és difícilment igualable per qualsevol altre suport, la qual cosa converteix el còmic en una eina eficaç.
  • Amb aquest concurs acostem l’alumnat a la pràctica de l’esport que, més enllà de l’exercici, suposa la posada en pràctica de valors positius. En aquest sentit, encara que en el còmic es parla de futbol, no és el tema principal d’aquest, ni d’aquest concurs. El que ens interessa destacar i sobre el que us animem a treballar és sobre l’esport en general com a motor de valors positius.

Per això, la història pot versar sobre qualsevol pràctica que hi encaixe per motius de guió o que resulte atractiva per a l’alumnat.

Tots tenim una gran història que volem contar, compartiu la vostra.

El concurs està dirigit a totes les classes de 4t, 5é i 6é de Primària (categoria A) i 1r i 2n d’ESO (categoria B) de la Comunitat Valenciana. Cada classe podrà presentar un treball, realitzat per un o diversos autors (dibuix i sinopsi i/o guió). Aquest haurà sigut triat pel professor o per tota la classe com el millor de tots els presentats.

A continuació, el professor responsable farà arribar a l’organització del saló el treball a través de la web de l’esdeveniment. Seguidament, un jurat especialitzat triarà cinc finalistes de tots els treballs presentats. Dels finalistes, triarà el guanyador, que es donarà a conéixer durant el matí del divendres 21 de febrer. El lliurament de premis tindrà lloc el divendres 28 de febrer, en el marc del saló. El guanyador de cada categoria rebrà un premi valorat en 1.000 €, en material i/o activitats relacionats amb el còmic i dotat per l’editorial PANINI. El premi està dirigit al centre, no és personal per a l’alumne.

En aquest dossier trobaràs una descripció del personatge CAPI. Partint d’aquest personatge i les claus que es donen sobre el seu entorn, es proposa desenvolupar una història de ficció o real, en què hi haja presència de valors socials. Per a això s’ha d’escriure una sinopsi i/o un guió i plasmar-ho en vinyetes. Recorda que en la web tens a la disposició de l’alumnat un PDF amb el còmic ‘CAPI. 1- ESPÍRITU DE EQUIPO’, creat per Estudio Fénix i editat per Panini Comics.

Es valorarà la imaginació, l’ús d’una o diverses temàtiques socials, el domini de les tècniques narratives pròpies del còmic i la correcció gramatical.

  1. Entra en www.salondelcomicvalencia.com/concursos/capi.
  2. Descarrega’t les bases del concurs (recorda que l’incompliment d’aquestes anul·larà la participació) i el PDF amb el còmic ‘CAPI. 1- ESPÍRITU DE EQUIPO’.
  3. Presenta els nostres personatges en classe i… poseu en marxa la vostra creativitat!
  4. Ara us toca triar al vostre representant en el concurs!
  5. Torna a www.salondelcomicvalencia.com/concursos/capi, inscriu-te i puja el còmic en PDF o JPG.

No oblides emplenar totes les dades que et sol·licita!

Alumnat de 4t, 5é i 6é de Primària (categoria A) i 1r i 2n d’ESO (categoria B)  de la Comunitat Valenciana.

El concurs ‘CAPI. LA FORÇA DE L’EQUIP’ està dotat amb un premi en material i/o activitats valorat en més de 1.000 euros per al centre educatiu i l’ha donat l’editorial PANINI.