Colegios
El Saló del Còmic de València incorpora un mercat internacional de drets
  • L’edició 2022 del Saló del Còmic tindrà lloc del 4 al 6 de març
  • Més espai i un mercat de drets, les novetats de l’AEPV per a aquesta edició

L’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) renova la seua presència al Saló del Còmic de València, que tindrà lloc del 4 al 6 de març a Fira València, amb dues novetats. L’entitat, que considera aquest esdeveniment com un aparador excepcional per a mostrar “la força de la producció editorial valenciana”, amplia l’espai per als diferents actors del sector del còmic valencià i impulsa un mercat de drets.

Si durant l’edició de 2020, les editorials valencianes mostraren les seues publicacions als més de 25.000 visitants amb què comptà el Saló del Còmic, enguany l’AEPV duplica l’espai a 400 m2 per tal d’albergar tot el sector del còmic valencià: editorials, llibreries especialitzades, autores i autors… gràcies a la col·laboració entre l’entitat, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports i Fira València. A més, amb el suport de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE), organitza el ‘Saló de drets’, un mercat internacional de drets, en el marc del qual editorials de França, Portugal, Gran Bretanya, Itàlia i d’altres indrets visitaran el Saló del Còmic de València i podran establir contactes comercials amb els productors valencians.

“Un dels objectius més crucials en els últims anys de l’AEPV ha estat la internacionalització del sector literari valencià. Incorporar un mercat de drets al Saló del Còmic suposa avançar en aquesta direcció: la de la internacionalització i la de la professionalització”, explica la presidenta de l’AEPV, Àfrica Ramírez. D’aquesta manera, el Saló del Còmic, a banda de la seua naturalesa d’aparador d’oci per al públic general, aprofundeix en un caràcter professionalitzador. En paraules de la presidenta de l’AEPV: “el Saló del Còmic esdevé una fita clau per al sector del còmic perquè suposa un punt de trobada entre el sector i el públic general i, ara més, la creació de sinèrgies i la potenciació del diàleg entre els editors valencians i els editors visitants d’altres mercats”.

El Saló del Còmic, a més de l’AEPV, també comptarà amb la col·laboració d’entitats com la Regidoria d’Acció Cultural i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València, l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) o la Càtedra del Còmic de la Universitat de València. Si en la passada edició, el Saló s’articulà en torn el tema del nou paradigma d’herois i vilans, en la seua segona edició proposa l’eix vertebrador ‘Del còmic popular a la novel·la gràfica’ i compta amb el Premi Nacional del Còmic 2019, Cristina Durán, per al seu cartell. Armando Nsue, director de l’esdeveniment, i Daniel Tomás, director de continguts, proposen una mirada ampla a l’essència del còmic, a la seua història, present i futur. Com expliquen els seus organitzadors, el Saló del Còmic de València s’ha convertit en un dels esdeveniments del còmic amb més projecció de l’actualitat.

Más
Noticias del Salón

Entérate antes que nadie!

Suscríbete a nuestro newsletter y sé el primero en conocer las novedades del salón.

Responsable: Feria Valencia | Finalidad: Suscripción a newsletter | Legitimación: Aceptación de la privacidad |  Duración: Hasta anulación | Alojado en nuestros servidores