kids&comic
¿Qué buscamos con este nuevo espacio? Promover el aprendizaje mediante el juego, soñando y disfrutando. Abrir una puerta a la lectura a través del apasionante mundo de los cómics y libros ilustrados infantiles.
Una programación cuidada para que los más pequeños disfruten descubriendo nuevas historias y desarrollando su creatividad mediante los talleres.
Consulta toda la programación:
talleres Salón del cómic:

LA ACADEMIA
Aquí tienes todo el contenido que el equipo de La Academia ha preparado para el Salón del Cómic de València.
Espacio gestionado por La Academia Valencia
Cómic, ilustración, dibujo, pintura, repaso de bachillerato artístico, bellas artes, diseño y más… C/Bernat Fenollar 13 (bajo izquierda), Valencia.
¿Ya tienes diseñad@ a tu héroe/heroína? ¿Necesitas crear a su némesis? Diseña con nosotros a tu villan@ perfecto, combinando las técnicas de diseño de personajes, los principios de la narrativa tradicional y la anatomía.
Tendremos en cuenta los valores del diseño gráfico, la teoría del color, el principio de contrarios, la simetría, la fisiología…
En una breve clase magistral, veremos contenidos como:
– cánones históricos y antropometría.
– el héroe y el villano en el cómic y el cine.
– el color, la ropa, el pelo y los estilos siempre en comparativa a otros diseños…
– dibujo guiado en directo, diseño y taller personalizado.
Taller para mayores de 11 años.
Días: Viernes tarde, sábado tarde y domingo por la mañana.
(Viernes por la mañana)
Partiendo de una plantilla dibujada daremos forma al personaje que imagines con la ayuda del profesor de La Academia
(Sábado por la mañana)
-Conoceremos las proporciones del estándar humano para poder así saber cómo deformarla y adaptarlas a lo que queramos que exprese nuestro personaje.
-Veremos mediante ejemplos cómo varían las formas faciales dependiendo de lo que queremos que sienta nuestro personaje, además de ver las expresiones básicas que todos conocemos, trabajaremos cómo combinarlas en función del carácter que le queremos dar a nuestro personaje
– Nos ayudaremos de la expresión corporal así como de atributos adicionales para acentuar aquello que queremos que nos transmita el personaje.

Escuela de Ciencia y AVRE
Escuela de Ciencia y AVRE te ofrecen este espacio para descubrir la Realidad Virtual. Acércate y disfruta creando un mundo virtual interactivo de forma colaborativa usando las gafas de realidad virtual Oculus Quest 2. Descubre nuestra exposición de proyectos y las actividades que hemos preparado dirigidas a la realización de proyectos con Realidad Virtual.
Actividad: Taller de Realidad Virtual para niños de 10 años en adelante.
De viernes a domingo.

ESCOLA JOSO - CENTRE DE CÒMICS I ARTS VISUALS
Espacio gestionado por la Escola Joso (Barcelona), un referente de la enseñanza del dibujo y de la narración. Por sus clases han pasado algunos de los mejores historietistas que están publicando en estos momentos, muchos de ellos, asimismo, profesores de la escuela.
MÁS INFORMACIÓN SOBRE ESCOLA JOSO
escolajoso.com
Durante todo el día.
El concurso consistirá en hacer una práctica de dibujo utilizando el lenguaje del Manga y dando rienda a la creatividad e imaginación de lxs niñxs, de una forma didáctica, divertida y amena. Se basará en las fichas de trabajo del Manga Gryphon de Luis Montes, publicado en la revista Planeta Manga.
Los participantes tendrán dos opciones a elegir:
1- Continuidad narrativa: Sobre una página del Manga Gryphon incompleta, tendrán que usar su imaginación para completar las dos viñetas que faltan.
2- Creación de personajes: Lxs participantes tendrán que crear su propio personaje con la silueta proporcionada basada en los dibujos de Luis Montes.
Horarios de mañana y tarde.
Durante los tres días del Salón, llevaremos a término un taller para niñxs donde se hablará de los aspectos básicos del Cómic y el Manga: creación de personajes, narrativa, fondos…
Se llevarán a cabo dos talleres al día, uno por la mañana y otro por la tarde, de una hora y cuarto cada uno. El monitor será Arkaitz González, profesional del cómic y profesor de Escola Joso.


Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua
Benvinguts a la Zona de tallers per a xicotets de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ací respirareu còmic, diversió i podreu donar curs al vostre costat creatiu, gràcies als tallers que us hem preparat i a l’oferta que còmics que us portem.
Ací et deixem tota la infomació dels nostres còmics. A més, pots consultar els nostres tallers.
Uneix-te a la nostra experiència i gaudeix!
La col·lecció «Gràfica» de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua incorpora còmics dedicats a personatges històrics com Jaume I; de la literatura valenciana i als quals l’Acadèmia ha nomenat escriptors de l’Any: Enric Valor, Teodor Llorente, sant Vicent Ferrer, Carmelina Sánchez-Cutillas, Vicent Andrés Estellés o Joan Fuster; festes patrimoni de la humanitat, com el Misteri d’Elx, la Festa de la Mare de Déu d’Algemesí i les Falles; festes patrimonials, com el Sexenni de Morella, la Fira de Tots Sants de Cocentaina o tradicions com Els pelegrins de les Useres. També hi ha lloc per celebrar Les Normes de Castelló, en el centenari de la signatura; recordar La Panderola, el tren que va volar, que connectava les localitats de la Plana de Castelló i reivindicar la valencianitat de les terres del sud amb Andreu, un veí d’un altre temps.
Ara, amb la col·laboració de la Diputació de València apareixen publicats els còmics dedicats al fundador del primer hospital psiquiàtric d’Europa i germen de l’actual hospital General, El pare Jofré; el gran humanista valencià, Joan Lluís Vives, i Badana, un còmic innovador dedicat a l’esport de la pilota valenciana. També El tribunal de les aigües, l’únic tribunal consuetudinari les sentències del qual, orals i en valencià, continuen dirimint els conflictes de l’aigua entre els regants i que la UNESCO declarà patrimoni immaterial de la humanitat el 2009. Finalment, i amb guió de Vicent Baydal, cronista de la ciutat de València, el còmic que ens relata els fets de la Germania de València.
Són publicacions destinades a primers lectors, que acosten el valencià amb textos bellíssimament il·lustrats i que permeten conéixer la nostra història, costums i personatges il·lustres de forma amena. Els còmics estan a la venda en llibreries per només un euro i es poden descarregar des de la pàgina web de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua www.avl.gva.es.
Horaris:
Divendres 11.00 – 14.00 | Dissabte 11.00 – 13.00 | Diumenge 11.00 – 13.00 |
Qui hi ha darrere de la màscara?
Dirigit a: xiquetes i xiquets a partir de 5 anys, famílies amb xiquetes i xiquets a partir d’aquella edat o un grup escolar de Primària
Núm. màxim de participants: 20 xiquetes i xiquets o 1 grup escolar
Duració: 1 hora
Objectius: fomentar la lectura del còmic, treballar la igualtat, l’autoestima i l’empatia a través dels personatges superpoderosos
Descripció:
Quants personatges coneixes que tinguen superpoders? Qui són en realitat? En aquest taller coneixerem qui s’amaguen sota els vestits superheroics més coneguts, i no tant. Descobrirem els nostres propis superpoders i crearem autèntics superequips. Una activitat per a treballar la igualtat i la diversitat des dels còmics superherois.
Una de roïns
Dirigit a: xiquetes i xiquets a partir de 7 anys, famílies amb xiquetes i xiquets a partir d’aqueixa edat o un grup escolar des de 3r de Primària
Duració: 1 hora
Núm. màxim de participants: 20 xiquetes i xiquets, o 1 grup escolar
Objectius: familiaritzar-se amb el còmic i els seus personatges, experimentar amb la portada dels còmics i com es fa.
Descripció:
Roïns i roïnes en els còmics ocupen un paper tan important com els superherois. Però d’on venen? Què busquen? En Una de roïns descobrirem les seues històries i què els va portar a convertir-se en supermalvats. Podria passar-li a qualsevol? Seran tan malvats com els pinten?
Horaris:
Divendres 16.00 – 20.00 | Dissabte 16.00 – 20.00 | Diumenge 16.00 – 19.00 |
FEM UN CÒMIC
Aquest, és un taller de còmic adreçat a l’alumnat des de 3r de Primària fins Batxillerat. Aquest alumnat té l’edat perfecta per a treballar el còmic, conèixer-lo, valorar-lo, gaudir-lo i assentar els fonaments i les bases que permeten ser bons lectors i bones lectores.
Objectius
►Descobrir la importància d’aquest gènere com a obra artística
capaç de contar històries amb originalitat i creativitat particular.
►Conèixer la sintaxi bàsica del llenguatge del còmic.
►Experimentar processos i tècniques de realització.
►Expressar-se lliure i autònomament a través de la historieta grà-
fica.
Metodologia
Activa, participativa i interactiva. Per mitjà de breus explicacions,
exemples i activitats de dibuix.
Activitats
►Exposició interactiva sobre el còmic.
►Què són? On es troben?
►Procediments bàsics de realització.
►Esborranys.
►Creació de personatges. Cara -Expressions
►Cos sencer.
►Proporcions. Trucs.
►El moviment al còmic. Esquelet
►Posicions
►Signes del llenguatge del còmic: idees, sorpreses, moviment
►Bafarades
Horaris:
Divendres 15.00 – 16.00 | Dissabte 13.00 – 14.00 15.00 – 16.00 | Diumenge 13.00 – 14.00 15.00 – 16.00 |
FOTONOVELA POP!
Fotonovela Pop! Gràcies a un croma i una aplicació màgica que no requereix edició, farem fotografies en diferents escenes que els serviran per a compondre una història amb ells i elles de protagonistes. Les fotos s’imprimeixen en xicotetes impressores tèrmiques en B/N i les acoloreixen amb fluorescents aconseguint un efecte Pop Art. Hi afegiran baferades i altres recursos propis del còmic.

CONSELLERIA CULTURA
TALLER “LAS HISTORIETAS QUE LEÍAN Y NOS CUENTAN NUESTRAS ABUELAS”, basado en la obra de Ana Penyas
TALLER “LAS HISTORIETAS QUE LEÍAN Y NOS CUENTAN NUESTRAS ABUELAS”, basado en la obra de Ana Penyas
Destinado a grupos de 25 niños, de edades comprendidas entre los 5 y los 14 años.
Se realizarán seis talleres, continuados, con atención personalizada, con una duración de 3 horas, en dos franjas horarias:
Por la mañana: taller de 11h. a 14h.
Por la tarde: taller de 16h. a 19h.
Los participantes obtendrán un cómic en formato splashpage, o bien, narrado en varias viñetas, que será parte de un fanzine autoeditado por los participantes. Se podrán llevar su propia creación como recuerdo de haber participado en el taller.
Dirigit a estudiants d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Formació Permanent d’Adults.
Un Book Tràiler és un xicotet audiovisual d’un màxim de 180 segons per a motivar a la lectura d’un llibre, una cosa semblant al Tràiler que fan les pel·lícules comercials per a promocionar-les.
El que farem nosaltres amb el Book-Tràiler és utilitzar l’audiovisual per a promocionar la lectura, per a captar un nou tipus de lector més vinculat a la imatge del televisor, la tableta o el mòbil, per a sorprendre i presentar amb força una autora o autor nou, o per a donar-li tridimensionalitat a un personatge, que, real o imaginari, posar una obra escrita en imatges.
Com a exemple els elements d’un Book Tràiler:
• Entradeta de presentació. A banda del títol i autor del llibre, posa també el curs, grup, centre escolar i població perquè tothom sàpiga qui ho ha fet.
• Imatges: il·lustracions del llibre, actuació de l’alumnat representant els personatges, historieta per a explicar-ho.
• Una mica d’informació sobre l’autor.
• Poca duració
• Gran intensitat
• Funciona com un avanç de l’obra
• Tracta d’enganxar el públic
• Proporciona informació: autors/es, dates de presentació
L’obra presentada pot ser un llibre o treball literari de qualsevol mena, gènere i format. La llengua usada en el Book Tràiler serà una de les dues llengües cooficials en el nostre territori.
Aquest taller va dirigit a estudiants de 5é i 6é de primària, ESO, batxillerat, C.F. i F.P.A.
Stop motion és una tècnica d’animació cinematogràfica que permet animar objectes quotidians, joguets o ninots dissenyats per a tal fi de qualsevol material que a través de la captura d’imatges dels objectes manipulats té com a resultat una xicoteta obra audiovisual d’animació.
La creació d’un curt o pel·lícula en stop motion ajuda els xiquets i xiquetes a esforçar-se i autoavaluar el procés: es tracta de revisar cada fotograma perquè puguen avaluar el seu treball.
D’aquesta manera resultarà emocionant veure com podran anar corregint els seus propis passos i comprovar si la creació funciona analitzant i reproduint moviments, expressions, situacions.
Així doncs, desenvoluparan les competències artístiques, creatives, tecnològiques i, sobretot, el treball en grup i l’anàlisi de les realitats.
Aquest taller va dirigit a estudiants de 5é i 6é de primària, ESO, batxillerat, C.F. i F.P.A.
En aquest taller l’alumnat coneixeran i aprendran les parts d’un robot i el seu funcionament.
Pretenem transmetre coneixements mentre es diverteixen. La nostra missió és empoderar a l’alumnat perquè desperten les seues capacitats digitals i aprenguen a usar la tecnologia com una eina creativa que permeta millorar el seu entorn personal.
Proporcionar un conjunt d’experiències per a facilitar el desenvolupament de coneixements, habilitats i actituds de l’estudiant per al disseny, anàlisi, aplicació i operació de robots, entenent robots articulats i robots mòbils. A més, la robòtica també s’enfoca en l’aprenentatge de l’ús de recursos informàtics, programació i intel·ligència artificial.
D’altra banda, la robòtica és també una eina d’aprenentatge cognitiu que permet el desenvolupament d’habilitats d’aprenentatge basades en problemes.
També permet crear un entorn d’aprenentatge que pot millorar la col·laboració i la comunicació entre els estudiants, les habilitats de resolució de problemes, les habilitats de pensament crític i la creativitat, millorar les habilitats dels estudiants en les àrees de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques en proporcionar un ambient d’aprenentatge entretingut, per la qual cosa també és eficaç per a ensenyar-los matèries en aquestes àrees, la motivació augmenta i que el procés d’aprenentatge es torna més efectiu en les activitats ja que els estudiants poden produir activament productes significatius, originals i visuals.

¡Aprende a dibujar tu personaje con Artífex!
La Academia Valenciana de Arte Artifex patrocina este espacio en el que durante todo el salón estarán enseñando a los visitantes a dibujar superhéroes.
En este taller nos adentramos en qué hace diferente a tu personaje de cualquier otro, en los diferentes estilos. No nos olvidamos de las proporciones y las formas básicas del dibujo, para que puedas llevarte a casa las nociones básicas para comenzar a crear. ¡A dibujar!
Patrocina: Artífex. Academia de Arte. www.artifexacademia.com
VIERNES
De 12 a 13 hr. Taller infantil (de 6 a 10 años)
De 13 a 14 hr. Taller infantil (de 6 a 10años)
De 14 a 15 hr. DESCANSO
De 15 a 16 hr. Taller adolescentes (de 11 a 15 años)
De 16 a 17 hr. Taller infantil (de 6 a 19 años)
De 17 a 18 hr. Taller adolescentes (de 11 a 15 años)
De 18 a 19 hr. Taller adultos (a partir de 16 años)
De 19 a 20 hr. Taller adultos (a partir de 16 años)
SÁBADO
De 12 a 13 hr. Taller infantil (de 6 a 10 años)
De 13 a 14 hr. Taller infantil (de 6 a 10 años)
De 14 a 15 hr. DESCANSO
De 15 a 16 hr. Taller adolescentes (de 11 a 15 años)
De 16 a 17 hr. Taller adultos (a partir de 16 años)
De 17 a 18 hr. Taller adolescentes (de 11 a 15 años)
De 18 a 19 hr. Taller adolescentes (de 11 a 15 años)
De 19 a 20 hr. Taller adultos (a partir de 16 años)
DOMINGO
De 12 a 13 hr. Taller infantil (de 6 a 10 años)
De 13 a 14 hr. Taller infantil (de 6 a 10 años)
De 14 a 15 hr. DESCANSO
De 15 a 16 hr. Taller adolescentes (de 11 a 15 años)
De 16 a 17 hr. Taller adolescentes (de 11 a 15 años)
De 17 a 18 hr. Taller adultos (a partir de 16 años)
De 18 a 19 hr. Taller adultos (a partir de 16 años)



American Space Valencia
American Space Valencia vuelve a estar presente en el Salón del Cómic de Valencia con una gran oferta de ocio y formación.
Este enérgico colaborador del Salón nos traerá talleres, actividades de realidad virtual, juegos y cantidad de actividades pensadas para el público infantil y juvenil.
Tecnología y arte se citan en este espacio que aglutina a gran parte de los clubs de la Universitat Politécnica. Echa un vistazo a sus horarios y alucinarás.
¡Uno de los espacios fundamentales del Salón!
11:00 a 12:00 | Creación de dibujos animados desde la idea hasta el producto final | |
12:00 a 13:00 | Creación de dibujos animados desde la idea hasta el producto final | |
13:00 a 14:00 | Creación de dibujos animados desde la idea hasta el producto final | |
15:00 a 16:00 | El uso de paneles para crear un cómic | |
16:00 a 16:00 | El uso de paneles para crear un cómic | |
17:00 a 18:00 | Zoótropes con ASVANA | |
19:00 a 20:00 | Zoótropes con ASVANA |
11:00 a 12:00 | Creación de personajes cartoon básico | |
12:00 a 13:00 | Creación de personajes cartoon básico | |
13:00 a 14:00 | Creación de personajes cartoon básico | |
15:00 a 16:00 | Songwriting desde cero | |
16:00 a 16:00 | Songwriting desde cero | |
17:00 a 18:00 | Superpower Rings | |
19:00 a 20:00 | Superpower Rings |
11:00 a 12:00 | El uso de paneles para crear cómics | |
12:00 a 13:00 | El uso de paneles para crear cómics | |
13:00 a 14:00 | El uso de paneles para crear cómics | |
15:00 a 16:00 | Zoótropes con ASVANA | |
16:00 a 16:00 | Zoótropes con ASVANA | |
17:00 a 18:00 | Superpower Rings | |
19:00 a 20:00 | Superpower Rings |
EL BOSQUE DE LOS SUEÑOS
Espacio para que los más pequeños puedan acercarse a los cómics infantiles y juveniles mediante un lenguaje atractivo, la lectura dramatizada de fragmentos. La programación de este espacio se elabora en coordinación con las editoriales presentes en el Salón que presentarán sus cómics infantiles y juveniles a través de lecturas dramatizadas.De esta manera, se pretende fomentar la lectura entre el público asistente de forma atractiva y divertida.
Para ello, dos actores leerán e interpretarán fragmentos escogidos de cómics en un formato abierto, dinámico y participativo.
Por si fuera poco, se celebrarán sorteos de cómics a lo largo de las tres jornadas entre el público asistente.
